сряда, 18 юни 2008 г.

Новото лице на Dacia

Новият модел на Dacia блесна на автомобилния салон в Женева през март месец тази година.Той носи слънчевото име Sandero и новото по-елегантно лого на компанията и ще се произвежда в Румъния,Русия,Мароко,Колумбия и Бразилия.
Sandero се продава още от февруари на Бразилския пазар и носи емблемата на Renault.Хечбекът бе пуснат в началото на юни в Румъния на цени от 6890 до 9850 евро,а продажбите в западна европа се очаква да стартират след 20-ти юни(след само 2 дни).У нас Dacia стартира тестова програма на автомобила.За развитие на производството и пласиране на новия модел ще бъдат "инжектирани" 147 млн.евро.
Дизайнерите на Sandero са сътворили доста по-елегантно излъчване от Logan,както във визията,така и по отношение на интериора.Автомобилът е дълъг 4020 мм,а окачването и наборът от двигатели за Sandero са индентични с тези при Logan.
Базовият двигател ще бъде бензинов с обем 1.4 л. и мощност 55 kW, следващият бензинов агрегат е с обем 1.6л. с мощност 66 kW. Дизеловите мотори ще бъдат представени от добре познатия 1,5 dCi с два варианта - 50 и 63 kW. Обемът на багажника е 320 литра, а след сгъване на задните седалки става цели 1200 литра.
Базовата версия ще включва еърбеци, ABS и AFU (Аssistance in emergency braking).Предвиждат се още версиите Ambiance,Preferance,Laureate и Prestige.
В България този модел ще се предлага с три годишна гаранция или 100 000 км. пробег.
Enjoy!
www.dacia-sandero.com

1 коментар:

Анонимен каза...

optimizasyon sıkmaya başladı ya
gelinlik