четвъртък, 18 септември 2008 г.

Red Bull Puzzle




Поредната провокираща рекламна кампания от Red Bull,запечатана в стилна промоционална опаковка-кутийка и пъзел от 1000 бели парченца.Идеята-с REd Bull можеш да постигнеш всичко.Де да беше вярно...


Историята...

През 1982 Дитрих Матешитц е впечатлен от вид напитки, наричани тоник-дринкс, които се радвали на голяма популярност в Азия, и докато седял в хотела си в Хонг-Конг му дошла идеята да развие тези продукти извън Азия.

През 1984 той основава компанията Ред Бул ГмбХ, създава своя продукт, развива уникална маркетингова концепция и започва да продава Ред Бул Енерджи Дринк на австрийския пазар през 1987. През 1992 напитката стъпва на първия си чужд пазар извън Австрия, в Унгария. Днес Ред Бул дава енергия в над 60 страни по света. Ред Бул е нещо повече от безалкохолна напитка, направен е за моменти на силен физически и психически стрес и подобрява издръжливостта, концентрацията и бързината на реакциите. Накратко, съживява тялото и ума. Ефективността на Ред Бул е била многократно доказвана от много научни изследвания.

Съставките, съдържащи се в Ред Бул, са описани на кутията, но най-важните от тях са:

Кофеин, съдържа се в кафето, чая, шоколада. В една кутийка Ред Бул има 80 мг кофеин. Това е приблизително еквивалента на една чаша шварц кафе. Колата съдържа около 35 мг кофеин на 350 мл. Диетичната кола има по-високо съдържание кофеин, около 47 мг на 350 мл.

Таурин, условно необходима аминокиселина, която се съдържа и от човешкото тяло, основно в мускулите, мозъка, сърцето и кръвта. В тялото на човек с тегло 70 кг се съдържат приблизително 70 гр таурин или количеството, намиращо се в 70 кутийки Ред Бул.


Няма коментари: